Ovi – suli elsősegély

“Úgy véljük, fontos időben megismertetni az óvodásokkal és kisiskolásokkal az elsősegély világát, valamint azt, hogy egy kis odafigyeléssel és óvatossággal elkerülhető sok baleset és a vele járó fájdalom. A május elején startolt projektünk célja az volt, hogy a gyerekek megismerkedjenek a vészhelyzetek vagy balesetek során általuk is végrehajtható legfontosabb teendőkkel. A tanfolyam révén többek között a kicsik azt is megtanulhatták, hogy egy-egy hétköznapi tárgy, mint például a tűzhely, különböző éles, illetve hegyes tárgyak, bicikli, mászóka, vagy éppen egy gépkocsi, milyen veszélyforrásokat hordoz magában.

A projekt nem véletlenül bír megelőző céllal is, az országban ugyanis évente több mint ötszáz, tizennégy évesnél fiatalabb személy hal meg tűzhely, éles, illetve hegyes tárgyak okozta traumás sérülések következtében. Éppen ezért a 40 perces foglalkozások részét képezte a tárgyak csoportosítása, amely során az óvodásoknak külön kellett válogatniuk a veszélyes, illetve a segítségnyújtásra alkalmas eszközöket. Az elsősegélynyújtás alapjait a foglalkozásokon egy játékmaci, színezők, képek, műanyagból készült hegyes és éles tárgyak, valamint játékok segítségével ismertették meg a kicsikkel.

Az Ovi-suli elsősegély program keretében május 3-a és június 7-e között a Salvatore Egyesület tagjai 810 gyereket, továbbá 110 tanerőt képeztek ki elsősegélynyújtásra az alábbi intézményekben: Kun Kocsárd-iskola és Hangyaboly Óvoda (Ozsdola), Apor István-iskola (Kézdiszentlélek), Jancsó Benedek Napközi Otthon és -iskola (Gelence), Kicsi Antal- és karatnai-iskola (Torja), emellett a kézdivásárhelyi Molnár Józsiás-, Turóczi Mózes-, Nagy Mózes és Petőfi Sándor-iskolákban, a Benedek Elek-, a 2-es számú-, a Vackor-óvodákban, valamint a Manócska, a 3-as számú és a Csipkerózsika-napközi otthonokban.

– További célunk, hogy minél több gyerek és pedagógus megismerkedjen az Ovi-suli elsősegély programmal, ezért szeretnénk, ha decemberig a megye minden településére eljutna a program .”    Buna Attila az egyesület igazgatója

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s